a gdzie zamontować w OI gniazdo jak się chce mieć nawi po lewej przy słupku?
Problemy z odpalaniem, płyn chłodzący, wskaźnik temperatury.
Zwiń
X
-
Problemy z odpalaniem, płyn chłodzący, wskaźnik temperatury.
Witam!
Na początek sorka jeśli już taki temat się pojawił, ale przeglądanie 112 str. nie było zachęcające.
Do rzeczy.
Mam problem z odpalanim gdy długo stoi (np po nocy) w zeszą zimę też, ale nie było takie uciążliwe. Grzeję świece 3 razy, przy minusowych temp. czasami grzeją się 5 sek. a czasami 1 sek. Nie wiem od czego to zależy (albo jest coś uszkodzone). Po grzaniu świec kręci jakieś 10 - 20 sek i po zaskoczeniu peło dymu.
Płyn chlodzący w zbiorniczku uzupełniam CAŁY co 2 tyg, nie ma niegdzie plam na ziemi, dywaniki suche.
Wskaźnik temp. raz jest na połowie, raz na zero, na trasie zaczyna rosnąć w 1/4 spada, ogólnie wariuje. Na trasach około 22km w ogóle się nie rusza.
Opinie "fachowców":
Uszczelka pod głowicą - płyn chłodniczy dostaje się do komory spalania
Dziurawy przewód paliwowy - paliwo zchodzi z układu przez to problem z odpaleniem
Świece żarowe - ... (są sprawne ale nie wiem czy nie powinienem ich wymiecić)
Proszę o radę
Dzięki
-
-
Zamieszczone przez AlvaroDziurawy przewód paliwowy - paliwo zchodzi z układu przez to problem z odpaleniem
Zamieszczone przez AlvaroWskaźnik temp. raz jest na połowie, raz na zero, na trasie zaczyna rosnąć w 1/4 spada, ogólnie wariuje. Na trasach około 22km w ogóle się nie rusza.
Komentarz
-
Komentarz